У Чехії чоловіка без маски жорстко затримали на очах 3-річного сина: відео

 

За соцмережах розлетілося відео, зроблене в чеському місті Угерське-Градіште. На кадрах співробітники муніципальної поліції жорстко затримують чоловіка на очах у його трирічного сина. Дитина безпорадно бігає навколо батька і плаче.

За словами автора відео, інцидент стався 10 березня, коли місцевий житель прийшов забрати дитину з дитячого садка, а проходили повз правоохоронці зробили йому зауваження через відсутньої маски.

На кадрах видно тільки фінальну стадію конфлікту, тому незрозуміло, що конкретно йому передувало. Чути, що поліцейські вимагають пред'явити посвідчення особи. Ймовірно, чоловік відмовлявся це зробити..

Пост побачила дружина затриманого.

«Це мій чоловік і трирічний син. Чоловік не був агресивним, а просто не хотів одягати маску. Якщо когось цікавить, де в той момент перебувала мати, то я працювала в ковідном відділенні і дбала про пацієнтів, підключених до ШВЛ. Чоловіка відвезли до відділку, а сина залишили без батька на вулиці », - написала вона в коментарі під постом.

Це пояснює, чому дитина перебувала в дитячому саду - вони зараз відкриті тільки для дітей співробітників медичних і соціальних установ, екстрених служб і стратегічних підприємств.

Влада озвучили свою версію того, що сталося.

«В ході перевірки було встановлено факт порушення екстреного постанови уряду, яке забороняє перебування на вулиці без засобів захисту дихальних шляхів. Чоловік 1980 року народження неодноразово відмовився пред'явити посвідчення особи і надіти маску, а також, незважаючи на попередження поліцейських, намагався піти », - розповів представник мерії Ян Пашма.

Мер міста Станіслав Блага пообіцяв розібратися в ситуації і наказав керівництву муніципальної поліції на час перевірки відсторонити від служби патрульних, які фігурують на записи.

«З урахуванням того, що були застосовані примусові спецзасоби, і що під час інциденту був присутній маленька дитина, мер наказав провести ретельну перевірку того, що сталося з особливим акцентом на адекватність застосування спецзасобів», - додав Пашма.

Відзначимо, що діють карантинні заходи наказують жителям Чехії безперервно носити на вулицях як мінімум звичайні медичні маски. У громадському транспорті, магазинах, державних установах та інших місцях великого скупчення людей, необхідно носити респіратори FFP2 чи інші засоби аналогічного рівня захисту.

джерело 

Коментарі