У Чехії пересування громадян обмежать жосткіше, ніж передбачалося

 



Жителям Чехії в рамках майбутнього посилення карантинних обмежень, швидше за все, з 1 березня заборонять залишати територію своїх населених пунктів (obec). Це більш радикальне рішення, ніж озвучений напередодні заборона поїздок між регіонами (kraj).

«Фінальна версія заходи полягає в тому, що якщо люди хочуть провести вільний час поза домом, наприклад, побігати, покататися на велосипеді або просто прогулятися, то вони повинні будуть робити це, не покидаючи територію свого населеного пункту», - заявив міністр внутрішніх справ Ян Гамачек.

Винятки пропонується зробити для поїздок на роботу, навчання, до лікаря, для невідкладного відвідування родича або близької людини, а також для вирішення питань в державних установах. У разі вибіркової дорожньої перевірки громадянин повинен буде надати поліцейським письмову заяву (čestné prohlášení) з інформацією, куди і навіщо він направляється.

«Перед тим як покинути своє житло громадянин напише на аркуші паперу заяву в простій довільній формі про те, куди він їде і навіщо, а саме, яке з передбачених винятків використовує. В разі дорожньої перевірки він повинен буде показати цю заяву поліції », - пояснив міністр, зазначивши, що аналогічна модель сьогодні працює, наприклад, у Франції.

Нововведення попередньо схвалено, але ще не затверджено. Це має статися на сьогоднішньому вечірньому засіданні уряду. Прес-конференція кабінету міністрів запланована на 21:00.

джерело

Коментарі