Важливо: в Чехії посилять масковий режим


 У понеділок, 22 лютого, Міністерство охорони здоров'я Чехії випустить постанову про посилення масочного режиму. Жителі республіки будуть зобов'язані носити респіратори (класу захисту FFP2 і вище),  або наномаскі (nanoroušky),  або одночасно дві стандартні хірургічні маски (одна на іншу) у всіх магазинах, громадському транспорті та інших місцях великого скупчення людей.

Про це після п'ятничного засідання уряду оголосив глава відомства Ян Блатний.

«Мушу констатувати, що за останні кілька днів відбулося значне погіршення епідеміологічної ситуації в Чеській Республіці. Уряд зійшовся на тому, що в даний момент не можна говорити про зняття карантинних заходів, в тому числі відкриття деяких магазинів. Навпаки, необхідно зробити все, щоб стримати поширення «британської» мутації коронавирусу », - сказав він..

Блатний підкреслив, що саморобні тряпочні маски або шарфи не можуть вважатися надійним захистом. Точний перелік місць "великої концентрації людей" та інші подробиці МОЗ повідомить у понеділок.

На сьогоднішньому засіданні уряд також вирішив  не відкривати магазини з 22 лютого , хоча ще у вівторок Блатний і глава Центрального кризового штабу Ян Гамачек були згодні це зробити.

джерело

Коментарі