ПІДОЗРЮВАНИМ У ЗҐВАЛТУВАННІ ДІВЧИНИ КАГАРЛИЦЬКИМ ЕКСКОПАМ ЗМІНИЛИ ОБВИНУВАЧЕННЯ

Слідчі перекваліфікували 365 статтю ККУ на 127 статтю ККУ.
Підозрюваним у зґвалтуванні дівчини в Кагарлику екскопам Сергієві Сулимі та Миколі Кузіву змінили кваліфікацію злочину.
Про це прокурор у справі Валерій Смирнов розповів в інтерв'ю для "Громадського радіо".
Зазначається, що звинувачення у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу за статтею 365 Кримінального кодексу України зникло з кваліфікації.
Натомість нині колишніх правоохоронців підозрюють у зґвалтуванні групою осіб за статтею 152 ККУ та у катуванні за попередньою змовою групою осіб за статтею 127 ККУ.
"365-ту перекваліфікували на 127-му. Перекваліфікували на більш точну норму, яка відображає об’єктивну та суб’єктивну сторони кримінального правопорушення", - пояснив прокурор.
За словами Смирнова, у справі призначили близько дев’яти експертиз. Декілька з них вже завершили, однак, більшість ще проводять.
Як повідомлялося, 22 червня Апеляційний суд ухвалив рішення залишити обох підозрюваних у зґвалтуванні дівчини у Кагарлику за ґратами. 
Адвокати підозрюваних заявили, що їхні "підзахисні не винні", а доказів нібито "зібрано недостатньо". Також адвокат Сергія Сулими поскаржився на те, що ЗМІ негативно впливають на підзахисних, створюючи резонанс навколо суду і справи.
Зазначимо, що підозрюваний Сергій Сулима просив про домашній арешт, а Микола Кузів хотів вийти під особисте зобов'язання.
22 червня також стало відомо, що новим адвокатом постраждалої від дій правоохоронців дівчини стала колишня народна депутатка від партії "Самопоміч" Олена Сотник. Адвокат, який раніше захищав інтереси постраждалої, Євген Мельниченко 21 червня повідомив, що більше не є захисником потерпілої. 
За словами Сотник, перед зґвалтуванням поліцейський погрожував молодшій сестрі постраждалої. Адвокатка збирається клопотати про об’єднання цих проваджень в одне, аби за тяжкістю злочинів Кузів отримав більший термін ув’язнення.
Нагадаємо, що 25 травня у місті Кагарлик Київської області внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини. 

Коментарі