Кабмін почав переговори з країнами ЄС, охочими запросити українців на сезонні роботи

Уряд Офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції почав роботу по переговорам з європейськими країнами, які висловлюють бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи.
Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в повідомленні офісу на сторінці в Facebook.
Відзначається, що віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко вже провів ряд телефонних розмов з чиновниками країн ЄС, щоб сформувати єдиний ефективний механізм роботи.
"Наше завдання полягає в тому, щоб забезпечити можливість сезонних працівників з України працювати, подбавши про їх здоров'я і безпеки за кордоном. Також, ми повинні врахувати ризики і для тих, хто залишається в Україні, адже перетин кордону означає підвищену необхідність проводити обсервацію, щоб не допустити нових спалахів коронавирусной хвороби в Україні, - сказав Пристайко.
Нагадаємо, Кабінет міністрів заявив, що буде  розглядати окремо кожен запит  по сезонним працівникам з України і приймати рішення виходячи з поточної епідемічної ситуації.
Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна отримує звернення від держав-партнерів про потребу в українських робітників, але на тлі пандемії  відправляти їх за кордон "нелогічно".

Коментарі