«Ми вас не залишимо». Очільник МЗС звернувся до громадян, які не встигли повернутися до України (ВІДЕО)

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відеозверненні.
«Я хочу сказати вам одне: МЗС вас не залишає. Ми шукаємо можливості повернути вас і після того, як буде закрито регулярне пасажирське сполучення. Для тих, хто застряг за кордоном на цей час, ми будемо надавати максимальну допомогу», — заявив Кулеба.
Міністр підкреслив, що доручив всім закордонним дипломатичним установам України розгорнути програму «Захист» та закликав громадян відвідати офіційну сторінку МЗС України та сторінки в соціальних мережах для того, щоб дізнатися деталі і зміст цієї програми.
«Запевняю вас, що ми будемо надавати вам максимальне сприяння в межах наших можливостей. Кордон ні в якому разі не закривається на замок. Можна буде повертатися в Україну автомобілем, пішки. І коли Міністерство охорони здоров’я буде мати достатньо можливостей для здійснення контролю тих, хто прибуває в Україну і забезпечення їх обсервації - щоб ви отримували можливості повернутися в Україну з найвіддаленіших куточків світу», — пояснив міністр.
Дипломат додав, що МЗС в жодному разі не припиняє надавати допомогу українцям за кордоном.
«Ми знаємо, що на Балі вас — 700, на Гоа — 154, півсотні людей в Перу, і навіть на острові Палау в Тихому океані є 9 наших громадян. Ми знаємо про кожного, хто потребує нашого захисту, допомоги і хоче повернутися», — зазначив Кулеба.

Коментарі