Петиція за повернення Супрун на посаду голови МОЗ набрала необхідну кількість підписів

Петиція з вимогою повернути Уляну Супрун на посаду голови МОЗ, розміщена на сайті президента України, набрала 25 тисяч підписів.
Станом на ранок понеділка, 30 березня, її підписали понад 26 тисяч українців. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.
За словами автора петиції Олени Лосик, на тлі поширення коронавірусу Україна потребує міністра охорони здоров’я, який був би фахівцем своєї справи.
«Наша медицина, безумовно, була б в набагато кращому стані, якби новий уряд не блокував продовження медичної реформи, розпочатої Супрун. Цей час, на жаль, втрачено. Але зараз, під час небезпечного виклику, ми повинні вимагати у влади повернення Уляни Супрун в крісло міністра», — йдеться в тексті петиції.

Збір підписів почався 23 березня. У Зеленського є ще 85 днів для відповіді на петицію.
Примітно, що петиція була зареєстрована на тлі можливої відставки нинішнього глави МОЗ Іллі Ємця.
29 березня з’явилася інформація про можливу відставку глави МОЗ Іллі Ємця. Перед цим президент Володимир Зеленський заявив, що питання обговорюється.
«Є таке питання, воно обговорюється, з низки причин, пов’язаних з різними факторами», — сказав він.
Ємець був призначений на посаду 4 березня. Він встиг зробити низку скандальних заяв. Зокрема, на засіданні комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Ємець заявив, що від коронавірусу в країні «помруть всі пенсіонери».
Він також зазначав, що українська медична система не готова до поширення Covid-19.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради кандидатуру на посаду міністра охорони здоров’я. Ним може стати ексглава Одеської ОДА Максим Степанов.
Відставка Ємця обговорюється на тлі зростання кількості хворих коронавірусом в Україні.
Уляна Супрун обіймала посаду голови МОЗ в уряді експрем'єра Володимира Гройсмана три роки. Під її керівництвом в країні запустили перший етап медичної реформи. Вона подала у відставку в день призначення нового уряду. Супрун змінила на посту Зоряна Скалецька, а потім — Ілля Ємець.

Коментарі