Комаровський розповів, які ліки повинні бути в аптечці на випадок коронавірусу

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів, які ліки повинні бути в аптечці, щоб допомогти собі при захворюванні коронавірусом.
Він записав відеоінструкцію самопорятунку при COVID-19, в якій зазначив, що в світі немає ліків від нього, але допомогти полегшити симптоми можуть давно відомі ліки.
Насамперед, він наголосив, що при перших симптомах ГРВІ не можна припиняти вживати ліки від хронічних захворювань, а деякі потрібно збільшити дозу.
Крім того, потрібно мати в аптечці ліки, які не використовуються повсякденному житті.
Жарознижувальні засоби:
1. Парацетамол. Максимальна кількість 1,5 г = 1500 мг на добу для дорослої людини..

2. Ібупрофен. 1,2 г = 1200 мг за добу - доза для дорослої людини.
Якщо вони не діють, необхідно звернутися до лікаря, а також пити більше рідини.
Засіб для пероральної регідратації
Лікар дав рецепт засобу для пероральної регітратаціі. Як виявилося, його можна приготувати самостійно, і при достатньому вживанні крапельниці не знадобляться.
Рецепт засобу для пероральної регідратації:
звичайна кухонна сіль - 3 г
звичайний цукор (сахароза) - 18 г
вода - 1 л
Біль у горлі
При болю в горлі можна використовувати симптоматичні засоби для полегшення (вони не лікують, але буде легше). Можна використовувати більшість спреїв, льодяників і таблеток для полегшення симптомів.
Сухий кашель
Комаровський відзначає, що з ліками від сухого кашлю потрібно бути більш обережним. Найкраще багато пити рідини, тоді ніякі відхаркувальні засоби не потрібні.
Щоб зменшити ризик захворіти коронавірусом з ускладненнями Комаровський радить дихати чистим свіжим повітрям, пити багато рідини, дивитися гарне кіно і промивати ніс сольовими рідинами при ускладненому диханні.
Комаровський назвав ліки, необхідні в аптечці на випадок коронавірусу
Якщо ви не можете дихати носом, вам знадобляться судинозвужувальні препарати. Комаровський радить у такому випадку використовувати оксиметазолин. Його можна використовувати раз на 15 годин і не більше 5 днів поспіль.
Комаровський назвав ліки, необхідні в аптечці на випадок коронавірусу
"У більшості випадків організм здатний сам справитися з вірусом, йому тільки потрібно створити гарні умови для цього", - підсумував Комаровський..

Коментарі