Суд відмовив прокурорам у арешті Надії Савченко та Володимира Рубана, засідання перенесено

Loading...
Сторона звинувачення вважає, що на волі обвинувачені можуть вчинити злочин.
Броварський міський суд Київської області відмовився розглядати клопотання військових прокурорів про арешт обвинувачених у підготовці теракту нардепа Надію Савченко та екс-керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана, які 16 квітня були звільнені з-під варти. Підготовче судове засідання перенесено на 31 травня. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Сторона обвинувачення вважає, що звинувачення проти Рубана та Савченко обгрунтовано і є ризик, що, перебуваючи на волі, вони зможуть здійснити свої плани, які їм інкримінують (теракт). Військові прокурори відзначають, що для запобігання можливого злочину, обвинувачені повинні бути під арештом.
"До початку підготовчого судового засідання, в Броварський суд подано клопотання про продовження строку тримання під вартою обвинувачених, про що в судовому засіданні повідомлено колегії суддів і наголошено на необхідності їх невідкладного розгляду", – йдеться в повідомленні ГПУ.
У той же час через відсутність на суді одного із захисників обвинувачених, було запропоновано перенести засідання. Однак прокурори подали клопотання для залучення безкоштовного адвоката, але що колегія суддів дала відмову і перенесла підготовче судове засідання на 31 травня.
Як відомо, Володимира Рубана і нардепа Надію Савченко випустили з СІЗО 16 квітня після того, як суд не встиг обрати запобіжний захід для них. Як пояснив один із захисників обвинувачених, адвокати подали велику кількість клопотань, в тому числі і про відвід суддів: розгляд кожного займало багато часу і судді кожного разу віддалялися на нараду. У зв'язку з цим Броварський суд просто не встиг до півночі 15 квітня розглянути клопотання від прокуратури на продовження арешту і довелося прийняти рішення про звільнення обвинувачених з-під варти.
Loading...

Коментарі