Пекельне полум'я: в Італії сотні людей покинули домівки через страшну пожежу (ФОТО, ВІДЕО)

Загрузка...
В італійському регіоні Тоскана понад 700 осіб змушені були екстрено покинути домівки через масштабну лісову пожежу на схилі гори Серра в комуні Кальчо.
Про постраждалих або загиблих у результаті стихії поки не повідомляється, проте декілька місцевих жителів поскаржилися на проблеми із диханням, пише русурс 3bmeteo.com (прокрутіть нижче, аби подивитися фото й відео).
Нині з вогнем борються 180 пожежних бригад і до 50 добровольців, також задіяно 30 одиниць техніки, у тому числі повітряної.
Ліквідацію пожежі істотно ускладнює сильний вітер, пориви якого місцями досягають 40 км/год. Крім того, його потоки продовжують постійно міняти напрямок, допомагаючи пожежі захоплювати нові території. Зараз площа пожежі становить до 600 гектарів. Полум'я підходить до аеропорту, тому багато туристів залишають район на автомобілях.
Загрузка...


За словами очевидців, хмару диму видно на відстані приблизно 60 км з Пізи, яка розташована неподалік. За даними Il Sussidiario, місцева влада розглядає версію підпалу.

Дим від пожежі видно з Пізи

Займання сталося увечері 24 вересня. Сильний вітер сприяв швидкому поширенню полум'я. Незабаром вогонь почав погрожувати населеним пунктам..
Загрузка...

Коментарі