Тяжка втрата: померла українська ведуча

Загрузка...
Гостями її передач були найпопулярніші на той час виконавці
Стало відомо, що в суботу, 28 липня, у Львові на 73-му році життя померла відома українська радіоведуча Марта Кінасевич.

"Вмирають Майстри, залишаючи спогад, як рану ... 28 липня у Львові після важкої хвороби на 73-му році житті не стало легенди національного радіо Марти Львівни Кінасевич ...", - написав у Facebook її знайомий Михайло Маслій.

Також він коротко нагадав про творчий шлях Кінасевич на радіо.
"З 1969-го протягом 25 років авторська музична програма Марти Львівни "Мандрівний меридіан" (спочатку виходила регіонально, а пізніше - на всю Україну) пропагувала українське пісенне естрадне мистецтво. Гостями її передач були найпопулярніші українські виконавці і колективи 1960-1980-их років ", - зазначив Маслій.

У коментарях до свого посту він відзначив внесок радіоведучої у збереження української музики на радіо за часів СРСР.
"У львівську радіостудію кожен раз приносили нові твори Володимир Івасюк і Назарій Яремчук, Василь Зінкевич, Ігор Білозір і Оксана Білозір, Віктор Морозов та Іван Попович,"Ватра "та" Смерічка", "Арніка"і "Кобза"... Не раз в складні "радянські" часи діставалося журналістці за те, що в її передачах "забагато звучить української", але хитрувала, як могла, проте своєму не зраджувала ніколи ", - додав Маслій.
Загрузка...

Коментарі