Чиновники відправили на відпочинок в ЄС дітей мажорів замість сиріт

Загрузка...
В Україні набирає обертів гучний скандал через те, що чиновники відправили на відпочинок до Хорватії дітей-мажорів замість сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, батьки яких служать на Донбасі.
Як написав на своїй сторінці в Facebook журналіст Олександр Ретівов, першою про це розповіла мешканка Краматорська Оксана Русаловська.
"Я показала синові пост депутата Краматорської міської ради Лілії Кисліциної, яка повезла дітей до Хорватії - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких служать в ООС (АТО). Яким ж було його здивування, коли на фото він упізнав знайомих хлопців. Це діти вельми заможних людей нашого міста й чада друзів самої депутатки. Діти, які абсолютно не потрапляють під жодну із зазначених категорій - "сирота", "дитина батьків-службовців в ООС (АТО)", "дитина, позбавлена ​​батьківського піклування", - цитує Русаловську журналіст.
При цьому місцеве видання tehnopolis.com.ua уточнює, що головний спеціаліст міського відділу освіти Краматорська Сергій Сергеєв заявив, що спочатку в список на відпочинок у Хорватії повинні були включити 31 дитину - по одній з кожної школи.
За його словами, в список повинні були потрапити "діти, які досягли різних успіхів, перемог в конкурсах, на олімпіадах тощо". Але при цьому пріоритет могли отримати діти переселенців, діти, позбавлені опіки або з малозабезпечених сімей. Акцент на цьому робився, але не більше. Тобто, могли отримати пріоритет, а могли і не отримати.
Незабаром до відділу освіти дали вже нову рознарядку - 22 людини. Так, в пріоритеті виявилися діти, у яких були закордонні паспорти, аж ніяк не сироти або інші школярі, що потребують підтримки. Через тиждень список був скорочений ще раз - для поїздки в Хорватію відібрали всього 15 чоловік.
Загрузка...

Всі діти, що відправилися в Хорватію, були з того списку, який спочатку надали школи.
Ця ситуація викликала різке обурення користувачів соцмереж, які запропонували батькам дітей, яких відправили в Хорватію, за свій рахунок оплатити аналогічний відпочинок сиротам і дітям АТОвців, а також нагадали, що така практика була і раніше, коли мажорів відправляли на відпочинок під виглядом чорнобильців.
Загрузка...

Коментарі