5 РЕЦЕПТІВ СМАЧНОГО ШАШЛИКУ

Загрузка...
Травневі свята на носі, тому ми ділимося із вами рецептами найсмачніших шашликів і секретами їх приготування.
Шашлик із беконом і болгарським перцем
Інгредієнти:
800 г яловичини
2 шт. болгарського перцю
1 цибулина
250 г бекону
6 ст. л. рослинне масло
Приправи
Спосіб приготування:
М'ясо порізати кубиками, натерти маслом і посипати приправами.
Порізати болгарський перець кружечками і бекон часточками.
Нанизати на шампури м'ясо в перемішку з беконом і перцем.
Обсмажувати на грилі до появи скоринки.

Курячий шашлик в імбирно-цитрусовому маринаді
Інгредієнти:
4 шт. курячої грудки
1 корінь імбиру
1 апельсин
1 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. меду
1 ст. л. рослинного масла
3 зубчики часнику
300 г печериць
2 кабачка
Спосіб приготування:
Курячі грудки помити, нарізати кубиками.
Придушити часник.
Видавити сік апельсина і зняти цедру.
Натерти імбир.
Змішати інгредієнти, крім курки.
Додати соєвий соус і масло.
Інгредієнти для маринаду перемішати і залити ними курку. Залишити курку на годину.
Гриби і кабачки помити. Кабачки порізати кільцями.
Нанизати на шампури курку, кабачки і гриби.
Обсмажувати 8 хвилин на грилі.
Загрузка...

Шашлик в теріякі і цибулі
Інгредієнти:
1 цибулина
50 мл соусу теріякі
1 кг свинини
Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
М'ясо помити і порізати кубиками.
Цибулю подрібнити в блендері.
Додати до цибулі сіль і перець, соус теріякі і перемішати.
Шматочки м'яса обваляти в цибулевій суміші. Залишити маринуватися на 5-6 годин.
Обсмажити на вугіллі з усіх боків.

Шашлик із курки на пиві
Інгредієнти:
1 л. світлого пива
1 лимон
1 цибуля ріпчаста
250 г майонезу
7 шт. курячих стегенець
Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
Курячі стегенця помити, порізати на частини, скласти в ємність.
Обмазати курку майонезом, додати пиво, посолити, поперчити, усе добре перемішати.
Цибулю почистити і порізати кільцями, лимон часточками, додати до м'яса, перемішати.
Залишити м'ясо промаринуватися на 2 години.
Нанизати курочку на шампур, обсмажити до золотистої скоринки.

Свинячий шашлик із чилі маринадом
Інгредієнти:
1 кг свинини
1 ст. л. соусу чилі
½ склянки гірчиці
½ склянки соєвого соусу
½ склянки гірчиці
¼ склянки лимонного соку
3 ст. ложки оливкової олії
Суміш спецій
Спосіб приготування:
Для маринаду змішати всі інгредієнти, крім свинини.
М'ясо порізати кубиками.
Залити свинину маринадом і залишити на 5 годин.
Нанизати на шампури і смажити на грилі приблизно 30 хвилин.
Загрузка...

Коментарі