Через 20 хвилин вдома: скількох українців звільнили з полону бойовиків

Сьогодні, 27 грудня, в ході обміну заручниками вдалося звільнити з полону «ЛНР» і «ДНР» 74 осіб
За словами речника президента Петра Порошенка – Святослава Цеголко, буквально через 20 хвилин автобуси з 58 українцями-бранцями «ДНР» приїдуть до «Майорська».
До цього з території «ЛНР» вивезли ще 16 українських заручників.
Зустрічати наших співгромадян на Донбас приїхав особисто президент Петро Порошенко.
Хороші новини також повідомила представник президента України Петра Порошенка в парламенті Ірина Луценко: «Процес обміну завершився. Українська сторона отримала 74 заручників, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. Вони повертаються додому!».
Нагадаємо, зустрічати їх будуть в аеропорту «Бориспіль», куди вже прямують учасники акції «Зустрічай своїх». Орієнтовний час прибуття літаків 19:30.
Разом з тим, адвокат Валентин Рибін заявив, що 8 осіб, яких Україна планувала обміняти на заручників, не поїхали на обмін. Зокрема, в Ураїні залишилися: Єгоров, Поляков, Шилін, Черних, Коваліс, Кімаковскій, Сливко і Мефедов (фігурант справи «2 травня»).
Уже відомо, що серед звільнених українців: Ігор Козловський, Володимир Фомічов та Олексій Кириченко. Серед звільнених немає: Олександра Коринькова і Сергія Глондаря.
Відзначимо, 63-річний український релігієзнавець Ігор Козловський знаходився в полоні бойовиків з січня 2016 року. Його звинуватили в шпигунстві і засудили до майже 3 років ув’язнення.
23-річний Володимир Фомічов, співробітник київської організації Центр UA був узятий в полон бойовиками так званої «ДНР» в Макіївці 4 січня цього року. Він просидів в «підвалах» і в’язницях так званого «МГБ» більше 7 місяців. Його звинуватили в тому, що він нібито провіз з Києва до Макіївки дві гранати і засудили до 2 років позбавлення волі.
Що стосується Олексія Кириченка, то це боєць Саур-Могили, який потрапив в полон бойовиків «ДНР» ще влітку 2014 року.

Коментарі